lørdag 26. september 2009

Genser fra SandnesgarnJeg er så heldig å ha en tante som bor i nærheten som er fantastisk flink å strikke. For litt siden kjøpte jeg garn og mønster og leverte til henne. Og vips!! Så får min datter en kjempenydelig vintergenser i retur. Denne kommer til å bli mye brukt. Mønster er hentet fra Sandnesgarn 0908 "barn". Håper jeg en vakker dag kan bli like flink å strikke som dette!

torsdag 24. september 2009

Nøstebarn


Jeg har så vidt kikka på websiden til Nøstebarn tidligere. Nå tenkte jeg at jeg hadde lyst å prøve handle der, og fant et nydelig lilla ullgarn (nr 41) som passa perfekt til en strikka genser til datteren min. De hadde også et mønster som så enkelt ut selv for meg. Igår kom pakken i posten. Kjempegøy! Men dette må få ligge til jeg er ferdig med vesten.

En strikket vest til ei lita jente


Jeg ser så mye fine barneklær andre bloggere både strikker og hekler, og jeg har hatt så lyst å lære litt mer om strikking. Hos Sandnesgarn fant jeg et mønster på en enkel strikkavest som muligens jeg også kan få til. I mønsteret er det flere farger som er strikket i striper. Jeg har valgt Sisu-garn med lilla sjatteringer som lager liv og "mønster" i vesten av seg selv når jeg først skal prøve et sånt prosjekt. Syns lillafargene er fine, og de kommer til å kle min lille 2,5 åring. Med pinne nr 3 og et garn som er ikke av den tjukkeste sorten, ser jeg at dette kommer til å ta litt tid. Men det blir bra tror jeg! :)


mandag 21. september 2009

Det går mot vinter...


....og da er jo ullsokker kjekt å gi bort i bursdagsgave. Disse gikk i posten her om dagen. Må strikke sokker med jevne mellomrom for å holde vedlike ferdighetene når man først har lært seg det ;)

lørdag 19. september 2009

24 ruter!!!


Endelig!! 24 ruter er ferdig til bestemorteppet mitt, og tusen løse tråder er festet. Puh! for en jobb det var! I mønsteret står det 6x4 ruter. Men jeg syns teppet blir litt i korteste laget. Så jeg skal begynne å sette sammen rutene, og så heller hekle en ekstra rad for å plusse på etterhvert hvis jeg gidder. Jeg ble litt lei dette teppet nå. Men det er fine farger, og kommer til å pynte fint opp i brun skinnsofa!


torsdag 10. september 2009

Lite håndarbeid, men mye studier

Som ventet har fremdriften på håndarbeidsfronten gått noe ned etter studieåret begynte igjen. Men jeg hekler nå ennå på bestemorteppet mitt, og nå holder jeg på med siste den siste fargesammensetningen (5 ruter til). Jeg har en mistanke om at teppet blir for smalt, så da må jeg hekle en ekstra rad. Men det får jeg se når alt er ferdig og kan settes sammen. Ellers strikker jeg på en bursdagsgave til min søster som ikke kommer til å bli blogget før ETTER bursdagen naturlig nok.

I mellomtiden kanskje jeg kan friste med noe jeg har forsket på ikveld? CALZONE! :)

Jeg har kikket på flere oppskrifter og laget min egen miks. Men slik gikk jeg frem til slutt:

Deig:
12 dl mel (blanding av hvetemel og spelt)
2 ts tørrgjær
6 dl lunka vann
2-3 ts salt
4 ss olivenolje

Rør ut 4 ss hvetemel i 6 ss lunket vann i en bolle. Tilsett gjær og bland godt. La dette stå i minst 10 minutter før du tilsetter resten av ingrediensene og elter deigen sammen godt. Heves i 1 time. Slå deigen hardt med en knyttneve for å få ut noe av luftboblene. Del i ca 8 emner som kjevles ut til tynne runde leiver. Pensle leivene med litt olivenolje før fyll has på.

Fyll:
En italiensk eller spansk god skinke/pølse med masse smak
Mozarella ost
Grovhakket fersk basilikum
Hakket hvitløk
Grønn pesto
olivenolje

Smør et tynt lag med pesto på leivene og ha på resten av fyllet. Jo mer ost jo bedre :) Brett sammen til en halvsirkel og trykk sammen leivene rundt kanten. Legg på bakepapir/stekeplate. Pensle med litt olivenolje på toppen, og strø evt med mer hakket hvitløk og kvern litt salt over.

Stekes midt i ovnen på 230 grader i 15-20 minutt.

Jeg har servert disse i porsjoner: 1 calzone delt i to pr fat, litt salat (grønt, cherrytomat, hakket basilikum, hakket rødløk), en dæsj rømme og litt hjemmelagd pestodressing.

Pestodressingen lagde jeg slik:
En god dose olivenolje, hakket hvitløk, liten håndfull pinjekjerner og noen teskjeer pesto mikses i foodprocessor eller med stavmikser. Ha i så mye olje du trenger for å få dressingen så tynn du vil ha den.

Snaddermat for mons! :)